Events in juli 2020

• Er zijn geen activiteiten gepland voor deze periode.

KVS Economencafé

Tijdens KVS Economencafés worden actuele kwesties besproken in een informele setting. Meestal zijn er een of meerdere gastsprekers, uit de wetenschap en/of het beleid. Er is altijd volop mogelijkheid tot disucssie. Het afgelopen jaar vonden er KVS Economencafés plaats over onder andere financiële compensatie voor orgaandonatie (februari 2019 in Rotterdam), arbeidsmarktbeleid (mei 2019 in Tilburg), en economische groei en geluk (december 2019 in Den Haag)

Nederlandse Economendag

Tijdens de Nederlandse Economendag komen een groot aantal wetenschappers en beleidsmakers samen. Er zijn plenaire sessies met presentaties en debat en een groot aantal parallele sessies over een rijke set onderwerpen. De dag wordt afgesloten met de KVS Tinbergenlezing, een lezing door een zeer vooraanstaand econoom.

KVS Tinbergenlezing

De KVS Tinbergenlezing is een jaarlijkse lezing door een zeer vooraanstaand econoom. Klik hier om de lezingen van de afgelopen jaren terug te kijken.

KVS New Paper Sessions

Leiden University will be hosting the second edition of the New Paper Sessions for economists in The Hague on 17 June 2020. This initiative by the Royal Dutch Economic Association KVS aims to create a platform where economists in the Netherlands can obtain valuable feedback on their work. Starting researchers are particularly encouraged to apply.
This year there will be a keynote by Johannes Spinnewijn (London School of Economics).

Last year, over thirty economists from all parts of the Netherlands presented their paper during the first edition of the New Paper Sessions.

Click here for more information

Jaarlezing

De KVS Jaarlezing wordt elk jaar gehouden vlak voor de zomer door een prominente econoom over een actuele kwestie.

KVS Miljoenennotagesprek

Tijdens het KVS Miljoenennotagesprek 2019 bespreken we de economische stand van het land en doen we een voorschot op de economische agenda voor het komende kabinet. Een aantal bekende economen reflecteren en kijken vooruit naar de toekomst. Wie gaat er op vooruit, en wie niet?

National Economics Olympiad

The National Economics Olympiad is a problem-solving competition for bachelor and master students in economics. The goal is to connect academically-talented students and provide them with the opportunity to show off their talent. Economics professors across the Netherlands develop questions in their area of expertise. Teams of 3 students solve these questions in three hours. The winning team receives a prize. Moreover, the best teams will be invited for a special inhouse day at a relevant economic organization. All participants receive a certificate. The National Economics Olympiad is organized by study association AEclipse and the Royal Dutch Economic Association (KVS) in close collaboration with Erasmus School of Economics and the Dutch Journal on Policy Economics (ESB). The Olympiad typically also features a debate with economic experts on a topical issue.

Click here to see the winners of 2020.